Bölüm 1

Anneler ve Kızları Dizisi

1.Bölümüyle

11 Ağustos 'ta STAR Ekranlarında.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Anneler ve Kızları Eylül Ayında Star Tv 'de

    200


Çıkış Tarihi: Star Tv- Eylül 2011

Tür: Dram
Konu Özeti: Kaderleriyle, kederleriyle benzeşen, yalnız, hüzünlü ve acılı iki kadın; Defne ve Gülizar’ın hikayesi… Yaşamla ölümün, karamsarlıkla umudun, hüzünle sevincin, yalnızlıkla paylaşımın kesiştiği uzun bir yolculuk…
Biri İstanbul’da, diğeri Malatya'da iki farklı hayat ayrı yönlere akıp giderken, Defne ve Gülizar, yollarının kısa bir süre sonra kesişeceğini bilmiyorlardı. Yaşadıkları çevrenin ve anne ...yüreklerinin biçimlendirdiği hayalleri, geleceğe dair umutları vardı.
Yazgıları çok yakında bu iki kadını birbirine yaklaştıracaktı… Aynı gün, aynı gece aynı acıyla yanacaktı yürekleri. Defne eşi Mehmet’i bir trafik kazasına, Gülizar kocası Ferman’ı kör bir kurşuna kurban verecekti. Ansızın gelen bu acıyla baş etmeye çalışırken Defne, kayınpederinin baskısına; Gülizar ise töreye boyun eğmeye zorlanacaktı. Birine “kızın olmadan yaşa” diyorlardı. Diğerine, “yaşamak için evlen”….
Çakırcalı ailesine girdiğinden beri kendisini kabullenmeyen Kayınbabası Sacit Çakırcalı’ya karşı mücadelesi böyle başladı Defne’nin. Biricik kızını, Yağmur’u ve karnındaki bebeğini kaybetmemek için direnmek, ayakta durmak, güçlü olmak zorundaydı… Gülizar ise yazgısıyla cezalandırılıyordu. Dul kalmıştı, bu evde, bu çevrede barınmak, çocukları Gülcan ve Yusuf’la bir hayat yaşamak istiyorsa, kocasının kardeşi Ömer’le nikahlanacaktı… Bu ikilemlerin ortasında, iki kadın da kendilerine dayatılan kadere karşı çıkıp acılı yürekleriyle direnmeyi seçtiler…
Hayat, onların hikayelerini İstanbul’da birleştirdiğinde ikisinin de elinde “anne”liklerinden başka güçleri yoktu… Gülizar, oğlu Yusuf’u ardında bırakıp gelmişti bu şehre… Bir de ölümü takmıştı peşine…. Defne’nin ise baş etmek zorunda olduğu çocukluk travmaları ve her şeyiyle sorun yumağı bir annesi vardı.
Ortak bir yaşama başladıklarında bu yüzden sımsıkı sarılacaklardı birbirlerine. İki kardeş, candan iki dost gibi kol- kanat gereceklerdi birbirlerinin dertlerine…
Hikayenin Defne ekseninde, şehirli dul bir kadının bir yandan çocuğunu kaybetmemek için uğraşırken bir yandan da bütün zorluklara rağmen ayakta durma savaşı gözler önüne serilecek.
Gülizar ayağında ise gelenek ve töre kıskacında kalmış, hakkında çıkarılan ölüm fermanına rağmen çocuklarından asla vazgeçmemiş dul, yalnız, kimsesiz bir kadının var olma mücadelesi ele alınacak.
Yağmur, Gülcan ve Yusuf’un çocukluklarından başlayıp ilk gençlik yıllarına kadar sürecek bu uzun yolculuk... Hayatlarını çocuklarına adayan bu iki kadın, bütün fedakarlıklarına rağmen kızlarıyla sorunlar yaşayacaklar. Yağmur, bir dönem annesi yerine büyükbabasıyla yaşamayı tercih ederken; kompleksleriyle baş etmekte zorlanan Gülcan, annesini kendisine layık görmemeye başlayacak. Büyüdükçe Gülizar’a tamamen sırt çevirecek.
Bu yolculuğun her aşamasında, töre cinayetlerine, kadın sorunlarına, kadına yönelik şiddete, kadın üzerindeki toplum baskısına dikkat çeken; dostluğu, aşık, pişmanlıkları, dayanışmayı, cesareti yani insana dair her şeyi içinde barındıran bir hikaye ekranlara yanısyacak.

Oynayanlar: Ebru Özkan, Feride Çetin, Levent Üzümcü, Şerif Sezer, Selda Özer, Ozan Çobanoğlu, Hüseyin Soysalan, Şahin Çelik, Hikmet Körmükçü, Gülden Dudarik, Mehmet Polat, Hülya Şen, Özge Korkmaz, Dilşad Bozyiğit, İsmail Demirci

Yöneten: Hakan Arslan

Senaryo: Seval Bozkurt-Leyla Karaloğlu


    468

0 yorum:

Yorum Gönder

* Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
* Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
* "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
* Herkez" denmez "herkes" denir.
* "Yaaaa" çok laubali bir sözdür.
* "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
* "Yanlız" değil "Yalnız" denir.
* "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
* "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır.
* "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
* "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
* "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
* "v" yerine "w" yazılmaz...<
* "Evet" Yerine "ewt" yazılmaz.